Openingstijden
24 augustus 2024
Gesloten - Gaat 24 augustus 2024 open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

25,00

Over Groede Live! presenteert: Time Bandits

Groede Live! presenteert zaterdag 24 augustus 2024: Time Bandits 

De optimale mix van funk, disco, soul en rock!


Met zijn groep Time Bandits veroverde Alides Hidding in de tachtiger jaren al een plaats in de popwereld. Deze Nederlandse band liet nationaal en internationaal flink van zich horen! 

Kenmerkend aan de Time Bandits is de mix van funk, disco, soul en rock en het onmiskenbare stem- en gitaargeluid van Alides Hidding. Singles als I’m Specialized In You, Listen To The Man With The Golden Voice, I’m Only Shooting Love, Dancing On A String en I Won’t Steal Away waren grote hits in binnen- en buitenland. De single Endless Road haalde zelfs de top van de hitlijsten in Australië en Nieuw Zeeland. Dit nummer heeft inmiddels meer dan 3 miljoen views op YouTube gehad.

In 1981 scoorden de Time Bandits een grote danshit met “Live it Up”, dat zelfs op de eerste plaats van de Amerikaanse Dance Charts terechtkwam. In 1983 bereikt het nummer “I’m Specialized In You” de tweede plaats in de top 40. Het was een monsterhit met meer dan 90.000 verkochte exemplaren in Nederland en 450.000 in Frankrijk. Ook de daarop volgende single “Listen To The Man With The Golden Voice” haalt de top 10. Alides scoort vervolgens ook in ’86, en wel met de single I Won’t Steal Away die hij samen met de Amerikaanse zanger, componist en producer Dan Hartman schreef.

De Time Bandits hebben tot dusver maar liefst vijf jaren aaneen in de Top 2000 gestaan, in 2023 stond het nummer Endless Road bij de extra 500. 

Na de succesvolle bijdrage door Alides aan het RTL programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ is de band weer erg hot. Zijn hits van vroeger werden opnieuw voor het grote publiek gespeeld. Op tv, in popzalen, op festivals. Zo stonden ze afgelopen zomer nog voor een uitzinnig publiek van 20.000 mensen op het strandfestival in Oostende. En op 24 augustus zorgt de band voor een feestje in de Grote Kerk Groede!

Musici:

Alides Hidding: Lead Vocals / Guitar

Olaf Nooranus: Drums

Leon Groeneveld: Keyboard / Vocals

Pascal Harting: Guitar

Marco van der Velden: Bass / vocals

Kelly Thomassen: Backing vocals

Daniëlle Croes: Backing vocals


Deel deze pagina: