Openingstijden
18 oktober 2024
Gesloten - Gaat 18 oktober 2024 open om 20:30
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over Grayson Capps

Grayson Capps is een singer-songwriter uit de Amerikaanse staat Alabama, die alweer voor de vierde keer naar Theater De Wegwijzer komt. Dit keer staat hij op het podium met een band, bestaande uit zijn dochter en twee Italianen.
In zijn broeierige zuidelijke blues en rock combineert Capps de poëzie van Townes van Zandt met de rauwheid van Steve Earle. Luister bijvoorbeeld eens naar het fijne 'Scarlett roses' of het wonderschone 'Washboard Lisa'. De Amerikaanse rocker vormde eind jaren '90 met John Lawrence de kern van de band Stavin’ Chain. Capps kwam in de schijnwerpers te staan toen hij muziek maakte voor de film 'A love song for Bobby Long', met John Travolta en Scarlett Johansson in de hoofdrollen. In die tijd verscheen ook het fameuze debuut 'If you knew my mind'. 

Een pleidooi voor totale onthaasting
Tussen 2005 en 2011 bracht Capps bijna elk jaar een album uit. Prettig voor zijn fans, minder prettig voor Capps zelf, die zich naar eigen zeggen liet opjagen door de eisen van de muziekindustrie. Inmiddels hanteert hij een wat meer relaxte levenshouding en laat hij de songs tot zich komen wanneer ze dat willen. Dat leidde in 2017 al tot het het goed ontvangen album 'Scarlett roses', dat één groot pleidooi is voor de totale onthaasting en losheid.
In de stemming komen voor dit optreden kan óók met het album 'South Front Street' (ook hier te beluisteren op YouTube) uit 2020. Dit is een ‘best of’, samengesteld door Trina Shoemaker, opnametechnicus en ook Capps’ echtgenote. Een kenner, dus.

Website:
graysoncapps.com


Deel deze pagina: