Openingstijden
28 april 2023
Gesloten - Gaat 28 april 2023 open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over GERT VLOK NEL Chris – Tangelder presenteert

Gert Vlok Nel (Beaufort-West, 1963) studeerde Engels, Afrikaans en geschiedenis aan de Universiteit van Stellenbosch en werkte daarna als gids, barman en bewaker. Hij publiceerde slechts 1 bundel. Om Te Lewe Is Onnatuurlik bevat een aantal persoonlijke gedichten. Hij kreeg er de Ingrid Jonker Prize voor.

Gerrit Komrij nam 8 van Vlok Nels gedichten op in zijn gedichtenbundel De Afrikaanse poëzie in 1000 en enige gedichten. Ook verscheen er een Nederlandse editie van Nels dichtbundel, met de originele Afrikaanse teksten én een Nederlandse vertaling.

Gert is in Nederland vooral bekend door de documentaire van Walter Stokman Beautiful in Beaufort-Wes, Zijn cd Beaufort-Wes Se Beautiful Woorde kwam in 2006 uit in Nederland. Door de positieve recensies en columns van o.a. Martin Bril geniet Gert Vlok Nel in Nederland een zekere bekendheid.

In 2012 kwam er eindelijk weer een nieuw album uit, Onherroeplik (Munich Records), geproduceerd door bassist, componist en goede vriend Schalk Joubert. Het bevat tien betoverend mooie liedjes met een wat meer uitgesponnen geluid dan op zijn voorganger. Onherroeplik onderstreept overduidelijk het unieke stemgeluid en gigantisch muzikaal en literair talent van Gert Vlok Nel.


Behalve dat hij goed kan vertellen, in zijn liedjes, die wemelen van de wonderlijke details, kan hij prachtig omfloerst zingen. Hij heeft een soort tedere, slome swing in zijn stem. Mijmerende zang, zou je het kunnen noemen. (Martin Bril, De Volkskrant, 17 november 2006)


Deel deze pagina: