Openingstijden
1 maart 2025
Gesloten - Gaat 1 maart 2025 open om 20:15
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

15,00

Over François Vervaet – Al het moois

Toneelvoorstelling

Als jij een lijst zou maken van alle dingen die het leven de moeite waard maken, hoe lang zou die dan worden? En zou die lijst je leven daadwerkelijk lichter maken? De Britse schrijver Duncan Macmillan maakte deze vraag uitgangspunt van zijn toneelstuk Every Brilliant Thing dat inmiddels wereldwijd is gespeeld en lovend is ontvangen. François Vervaet gaat de uitdaging aan om dit verhaal als eerste in Zeeland te brengen. De regie is in handen van Katinka van den Dool.

De verteller vertelt over zijn jeugd met een suïcidale moeder en de effecten die dat heeft op het verdere leven. Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Als er een miljoen dingen op staan blijkt de lijst, die begon als steun voor zijn depressieve moeder, een reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind. 

Al het moois is een solovoorstelling, waarbij het publiek medeverteller wordt van een hartverwarmend verhaal. Door de bijzondere opstelling zit het publiek bijna op de huid van de acteur en komt zo direct midden in het verhaal terecht. Deze vertelling wordt met een goede dosis humor op een lekkere lichte toon gebracht en werpt zo toch een hoopvolle blik op depressie.


Deel deze pagina: