Openingstijden
25 oktober 2024
Gesloten - Gaat 25 oktober 2024 open om 20:00
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over Feico Deutekom Pianist en Glass-specialist

Pianist en Glass-specialist Feico Deutekom komt opnieuw naar Middelburg. Dit keer om zijn nieuwste album met de Piano Etudes van Philip Glass te presenteren. Een speciaal concert, helemaal omdat dit album in de Zeeuwse Concertzaal is opgenomen.
Voor dit concert heeft Feico Deutekom een selectie gemaakt van de mooiste Etudes, variërend van de meest ritmisch opzwepend, de meest lyrische, tot de meest persoonlijke en verstilde muziek die die Philip Glass ooit schreef.

Philip Glass, de wereldberoemde componist en grondlegger van de minimal music schreef de Etudes gedurende een periode van 20 jaar. Aanvankelijk , zoals hij zelf eens heeft gezegd, ter verbetering van zijn eigen pianotechniek, later gingen pianisten overal ter wereld de uitdaging aan en nemen zij overal ter wereld luisteraars mee in dit prachtige late werk. Imiddels wordt over de Etudes van Glass in een adem gesproken met die van Debussy of Chopin. In de Etudes komen de verschillende kenmerken en technieken aan bod die de stijl van Glass zo kenmerkend en herkenbaar maken, de wervelende arpeggio’s, verschillende door elkaar lopende ritmes en de voortdurend verschuivende ritmische en harmonische patronen.


Deel deze pagina: