Openingstijden
30 april 2025
Gesloten - Gaat 30 april 2025 open om 20:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

23,50

Over Etty Hillesum

Steeds weer wordt theatermaker Julika Marijn opnieuw geraakt door de dagboeken en brieven van de joodse Etty Hillesum (1914-1943). Haar oeuvre is een hartstochtelijk pleidooi voor de liefde en de schoonheid van het leven. Met haar zoektocht naar innerlijke vrijheid in de duistere periode van de oorlog, haar poëtische taal en relativerende zelfspot, is Etty’s werk voor miljoenen mensen wereldwijd een blijvende inspiratiebron. In de uitdagende tijden waarin we nu leven is Etty’s gedachtegoed actueler dan ooit en van universele waarde.

Ter ere van tachtig jaar vrijheid richt Julika met Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij een ontroerend monument op voor deze onverschrokken vrouw die voluit wilde leven en ondanks alles haar innerlijke licht brandend wist te houden.
www.julikamarijn.nl

Over Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij:
'Indrukwekkende voorstelling over de laatste jaren van Etty Hillesum.’– NRC

‘Marijn brengt haar solovoorstelling met grote toewijding en in een beheerste stijl, naturel, nooit over-geëmotioneerd, soms zelfs met distantie. Dat werkt goed. Briljant is de redenering van Hillesum waarom zij níet wil onderduiken. Tot op het laatst behoudt de voorstelling een optimistische toon, en dat is indrukwekkend. Beklemming en hoop gaan samen. Dat is knap gedaan, want op die manier behoudt Dat onverwoestbare in mij exact wat een historische voorstelling moet doen: je waant je in de tijd van toen, zonder kennis van nu.’ – Theaterkrant

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!


Deel deze pagina: