Openingstijden
6 oktober 2024
Gesloten - Gaat 6 oktober 2024 open om 16:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

20,00

Over ERIK VERWEY TRIO + HERMINE DEURLOO

About a Home

Pop, Jazz, Improvisatie

Pianist Erik Verwey is een muzikale verteller. Met zijn verhaal en pianoklanken realiseerde hij vorig jaar een album waarin de grenzen tussen jazz, pop en klassieke muziek vervagen. Een boeiende mix. Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, ook een begenadigd muzikante, hoorde zijn album en zocht contact. Zij vroeg om een opname sessie en meteen bleek dat zij beiden op dezelfde golflengte zaten en de samenwerking bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl bleek perfect te passen bij de lyrische stukken van Erik. Haar bijdragen zijn interessant en zorgen voor vele extra’s van het Erik Verwey Trio waar drummer Daniël van Dalen en bassist Hendrik Müller zorgden voor de muzikale ondersteuning. De samenwerking leidde tot een bijzondere muzikale belevenis.

Het programma About a Home is een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dit met zich meebrengt. Erik schreef op dit thema geïnspireerde muziek en verwerkte ook de unieke sound van Hermine. De muzikale portretten vormen samen een verhaal met duidelijke kenmerken: sterk melodisch, ruimtelijk, toegankelijk en dynamisch.

Het geluid van de mondharmonica roept associaties op met filmmuziek. Filmische improvisaties zijn dan ook een leidend onderdeel van de muziek, met hoofdzakelijk wortels in de jazz en plaats voor zowel Hermine als alle drie de leden van het trio.

Hermine Deurloo speelde eerst altsaxofoon maar kwam in de ban van de klank van de chromatische mondharmonica. Zij verruilde haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes. Zij trad op met bekende artiesten, ensembles en orkesten. Zij speelde vooral jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Het dynamische Erik Verwey jazzpianotrio trad veelvuldig op en pianist Erik componeert muziek voor films, cabaret en theater. In 2019 speelde het trio op het jazzfestival Bali en in 2023 ging het Trio op tournee met het programma People Flow.

De Pers over ‘About a Home’ en de album presentatie oktober

2023:

“De zeer jazzy, filmische en opgewekte nummers zitten goed in elkaar en de bijzondere klank van het kleine instrument van Hermine komt volledig tot zijn recht”. Hans Invernizzi – Jazzflits

“About A Home is notable in three ways: Deurloo’s harmonica playing, Verwey’s consistently inventive solos, and the pianist’s compositons. Verwey’s pieces (all but “Love Theme For Spartacus” are his originals) are never just chord changes for the musicians to jam over. They are filled with strong melodies, transitions, arranged

sections, and open changes in moods and rhythms as they evolve”.

ScoK Yanow, jazz journalist – blog

“Als de laatste klanken van het applaus zijn weggeëbd blijft het publiek licht beduusd en betoverd achter. Een “We want more” is na deze voortreffelijke en rijke voorstelling niet op zijn plaats. Gelukkig kan iedereen de cd voor een bescheiden bedrag mee naar huis nemen om al die prachtige composities nog eens terug te kunnen beluisteren”. Robin Arends – jazzhalo.be


Deel deze pagina: