Openingstijden
2 november 2024
Gesloten - Gaat 2 november 2024 open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

21,00

Over Eric Devries & The Song & Dance Band ‘Traveler’s Heart’

Eric Devries is een van Nederlands meest vooraanstaande Americana-singer-songwriters. Met het in 2021 verschenen ‘Song & Dance Man’ leverde Devries een van de meest besproken albums van de laatste jaren af. In binnen- en buitenland is de schrijvende pers unaniem lovend. In september 2024 verschijnt ‘Traveler’s Heart’, het inmiddels vijfde solo-album van Devries. En net als zijn veelgeprezen voorganger is het een album dat zo veel mogelijk ‘live’ in de studio is opgenomen. Devries speelt én zingt met band alle songs live in. Gast-vocalisten zijn ditmaal niemand minder dan de bekende Britse singersongwriter Iain Matthews en de Grande Dame van de Nederlandse pop, Fay Lovsky.

Reizen staat centraal
‘Traveler’s Heart’ is meer een bandplaat, vooral up-tempo en uitbundiger dan zijn meer introspectieve voorganger. Meer bluegrass dan folk. Dankzij de vele live-optredens is de band alleen maar gegroeid en dit album is daar het resultaat van. Tekstueel wederom diepgaand met uiteenlopende onderwerpen waarin Devries de tragedies in het leven niet schuwt (‘What if it’s a boy’). Het thema ‘reizen’ staat centraal op dit album. Met tracks als ‘Hit The Road Running’, een up-tempo stream of conciousness beschrijving van een roadtrip in Oklahoma of het titelnummer ‘Traveler’s Heart’. Tracks als ‘Shadow of a Man’, de eerste single van het album, getuigen van de meer bluegrass-richting van het album.

Topmuzikanten mee naar De Wegwijzer
De ‘Song & Dance Band’ (vernoemd naar het album uit 2021) tourde de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk. De muzikanten Janos Koolen (ook de producer van dit album), Lucas Beukers en Joost van Es behoren tot het beste wat Nederland te bieden heeft in de bluegrass/Americana-scene. Zo speelden Koolen en Van Es recentelijk bij Bertolf en eerder onder meer bij Frédérique Spigt en Ruud Hermans.

Website:
ericdevries.info


Deel deze pagina: