Openingstijden
4 februari 2023
Gesloten - Gaat zaterdag open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdag20:30 - 23:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Eric Devries en The Song & Dance Band

Eric Devries is een van Nederlands meest vooraanstaande Americana-singer-songwriters. Zijn vierde solo-album 'Song & Dance Man' Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot.

Met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es nam Devries alle twaalf songs van dit nieuwe Americana-album op. Op die plaat staan onder meer het up-temponummer 'Little white lies', en het meer verstilde 'Soften the ground'. Het album 'Song & Dance Man' verscheen bij de release meteen op nummer 2 in de Euro Americana Chart en kreeg internationaal lovende recensies. Een kleine greep daaruit:
'Devries refereert aan Van Morrison. De leerling overtreft de Meester, en niet zo'n beetje. Want 'Song & Dance Man' is ontzettend veel beter dan de meest recente plaat van de Ier' - OOR
'Bitterzoete melancholieke songs, begeleid door Devries' excellente finger-picking levert een van de beste Americana-albums op die we de laatste jaren vanuit Nederland hebben gehoord' - Penny Black Magazine (Verenigd Koninkrijk)
'Hij is de Song Man maar ook wat de dans betreft zit je hier goed' - Rocktimes (Duitsland)


Deel deze pagina: