Openingstijden
25 november 2022
Gesloten - Gaat 25 november 2022 open om 20:30
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten

Over Eric Brace & Thomm Jutz

Eric Brace en Thomm Jutz werken al ruim tien jaar samen. Of Eric nu werkte aan solo-albums, albums met Peter Cooper of zijn laatste album met zijn band Last Train Home, Thomm was er vrijwel altijd bij. Als technicus, producer, gitarist én achtergrondzanger. Voor deze tour delen ze nu ook het podium. 

Eric Brace
De Amerikaanse Eric Brace was ooit journalist bij The Washington Post en startte eind jaren ’90 de roots-rockband Last Train Home. Met die band nam hij zeven albums op en tourde hij volop door de Verenigde Staten en Europa. De band verkaste in 2004 naar countryhoofdstad Nashville. Daar ontmoette Eric journalist Peter Cooper, en samen begonnen ze als muziekduo. Parttime, zo was de bedoeling, maar het hield de heren al snel fulltime van de straat. Het duo sleepte ook een Grammy-nominatie in de wacht voor het album ‘I love: Tom T. Hall’s Songs of Fox Hollow’. Deze nummers zijn hier te beluisteren.
De afgelopen ‘lockdown’-jaren werkte Eric met Last Train Home aan twee nieuwe albums. Daarvan komt onder meer het hoopvolle ‘Everything will be’.

Thomm Jutz
Thomm Jutz is een klassiek geschoold musicus die opgroeide in Duitsland. Op vrij jonge leeftijd hoorde hij countryzanger Bobby Bare in een tv-show en daarop besloot Thomm dat hij toch liever verder ging in de ‘lichte’ muziek. Hij spaarde wat geld bij elkaar en emigreerde naar Nashville, waar hij de kost verdiende met tours met onder meer Nanci Griffith, Mary Gauthier, David Olney en Kim Richey. 
Jutz ontpopte zich tot een geliefd muzikant en songwriter, en hij oogst nu bewondering van Bobby Bare zelf, maar ook van Tom T. Hall en Jim Lauderdale. Zijn album ‘To live in two worlds, volume 1’ werd in 2020 genomineerd voor een Grammy voor het beste bluegrass-album. Daarna volgde ook nog een ‘volume 2’ van dit album, met daarop onder meer ‘In this house’.

Eric en Thomm brengen dus afzonderlijk al genoeg bagage mee. Maar sámen verweven ze verhalen, liedjes, samenzang en gitaarspel tot een heel bijzonder geheel. De teksten van het duo zijn net zo doordacht als die van hun eigen helden, zoals John Prine, John Hartford, Paul Simon en Townes Van Zandt. Tel daar harmonieën bij op die doen denken aan Emmylou Harris en de Everly Brothers en oorstrelende gitaararrangementen, en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gedenkwaardige muziekavond!


Deel deze pagina: