Openingstijden
23 april 2023
Gesloten - Gaat 23 april 2023 open om 15:00
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Eleanor brengt muzikale passie op de Bunder

Het was herfst in een vreemde wereld toen Pieter Mortier plannen smeedde tot het vormen van een nieuwe band. Swingmuziek zou onze harten verwarmen. Die van Nette Mortelmans, van Sam Opstaele en niet veel later ook van Werend Van Den Bossche. Een kwartet werd geboren. Tot Eleanor doopten we onszelf en zo eren we Billie Holiday met haar geboortenaam (Eleanora Fagan).

Pieter en Sam vormen al jaren een stevige ritmesectie die de klanken van de manouche swing sonoor en stilistisch benadert met een eigen stem. De ondersteunende speelstijl van  Werend gaat zowaar een gesprek aan met Nette en vult perfect aan zonder boete te doen aan de frivoliteit doch ook niet in de weg te zitten van de stem. Zodoende waait er nogmaals muziek over de Atlantische oceaan naar deze contreien. Onze intentie…een glimp geven van de vrijheid en plezier van de swing.

“Als je de ogen sluit, hoor je een zangeres à la Billie Holiday, een zelfde omfloerste stem die met heel veel nuance, …, het oude werk vertolkt. Maar Nette doet dat netjes in een heel eigen stijl, …, waarin plaats is voor de humor en de dubbele bodems van de songs.” (Folkroddels.be).

Nette Mortelmans - zang

Werend van den Bossche - klarinet/alto sax

Sam Opstaele - gitaar

Pieter Mortier - contrabas


Deel deze pagina: