Openingstijden
4 april 2025
Gesloten - Gaat 4 april 2025 open om 20:00
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

25,00

Over De Lijn van Robert van der Kroft

Meer dan 6 miljoen keer gingen zijn strips over de toonbank en dan is het doorgeven naar de volgende generatie(s) nog niet meegerekend. Robert van der Kroft is al meer dan 50 jaar striptekenaar van beroep, tekende voor Disney in de Donald Duck, maar is vooral bekend van zijn schepping Claire en van het duo Sjors en Sjimmie, dat hij al snel in twee multiculturele hiphoppers veranderde… In zijn boeiende theatercollege De lijn van Robert van der Kroft vertelt hij het publiek alles over de ontwikkeling van de strip, sinds begin vorige eeuw tot heden, en in het bijzonder zijn ervaringen van de afgelopen 50 jaar.

De striptekening: je groeit er mee op en ook als (jong)volwassene blijf je ermee omringd. De stripwereld is dan ook bijzonder breed, want in dit spectrum behoren naast de traditionele striptekening onder andere de cartoons, manga’s, animaties, de comics en de games. Ook de filmwereld, waaronder DC Universe of Marvel-films, zijn afgeleid van stripverhalen. Bijna wekelijks is er wel een stripbeurs, een Comic Con of strip gerelateerde film te zien en de bezoekersaantallen liggen in de miljoenen. Ofwel de striptekening is overal aanwezig.

Met een eigen herkenbare tekenlijn, het gebruik van kleuren, of hoe de cartoons van toen de inspiratie zijn voor de films en wereld van nu: Robert zal voor het eerst in het theater een boekje opendoen over deze materie. Een bijzonder kijkje achter de schermen voor jong en oud en dé mogelijkheid om, met een schat aan informatie en onverwachte weetjes, blij het theater uit te lopen. Extra: iedere bezoeker ontvangt een exclusief mini-stripboekje!

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!


Deel deze pagina: