Openingstijden
18 april 2023
Gesloten - Gaat 18 april 2023 open om 07:30
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Dauwtrappen in de Slikken van de Heen

Grote grazers zorgen voor een open en gevarieerd landschap waarin prachtige doorkijkjes afgewisseld worden met dichte bosschages. De voormalig getijdengeulen zorgen voor robuustheid in het terrein wat de excursie tot een ware ontdekkingstocht maakt.  

Tijdens deze 3 uur durende rondleiding ontdek je het halfopen landschap, met open vlaktes, struwelen en bomen. Er wordt aandacht besteed aan de grazers die in dit gebied ingezet worden zoals koniks, rode geuzen en natuurlijk de wisenten. Wat is de invloed van hun gedrag op de plantengroei? Hoe gaan ze met elkaar om? En waarom is het zo belangrijk om deze dieren in het gebied te laten leven? En als je veel geluk hebt, zie je een wisent in levende lijven. Deze wandeling is extra bijzonder omdat we voor dag en dauw op pad gaan. 

Het gebied kan erg nat zijn dus draag goede waterdichte schoenen of laarzen! 

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Het Zeeuwse Landschap.

De tocht start bij het informatiebord van Het Zeeuwse Landschap bovenop de dijk, bij de kruising van de Campweg met de parallelweg van de Philipsdam (N257 richting Zierikzee). 

Kosten: Volwassenen: € 5,- p.p., kinderen tot 16 jaar € 2,50- p.p. Graag contant en gepast betalen bij de gids. Donateursvan Het Zeeuwse Landschap krijgen, op vertoon van hun donateurspas, 50% korting voor twee volwassenen en gratis deelname voor twee kinderen tot 16 jaar. 


Deel deze pagina: