Openingstijden
18 november 2023
Gesloten - Gaat 18 november 2023 open om 19:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten

Over Crashtest Ibsen

Een productie van Het Zuidelijk Toneel en Theaterproductiehuis Zeeland

Drie toneelstukken van Henrik Ibsen op één avond. Grijp je kans! In deze bingewatch-voorstelling volg je het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar spelers politieke aanklachten, urgente maatschappelijke kwesties, sociale ongelijkheid en andere zaken als een portie verse vis aan hun speer. 

Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren daarmee de hit van vele Oerols en theaters. In die stukken reden ze Hendrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. Tijd nu om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. Crashtest Nora, Crashtest Volksvijand en Crashtest Ik zie spoken zullen in één avond te zien zijn, gespeeld door een groep acteurs om je vingers bij af te likken. Leun achterover en duik mee in de theatergeschiedenis. Wij trakteren u op drie spannende afleveringen én Noorse lekkernijen in een vier uur durende bingewatch-voorstelling met twee pauzes. 

Tekst: Joachim RobbrechtSpel: Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal, Peter SeynaeveRegie: Sarah Moeremans

Huidig artistiek directeur Piet Menu over deze voorstelling: “Ibsen leren en je amuseren? Het kan. In deze kleine marathon krijg je een spoedcursus theatergeschiedenis en word je ook een behoorlijk spiegeltje voorgehouden: de positie van de vrouw, klokkenluiders, macht, alternatieve feiten... Zijn we nu echt slimmer geworden dan 150 jaar geleden?” 

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 


Deel deze pagina: