Openingstijden
25 oktober 2024
Gesloten - Gaat 25 oktober 2024 open om 20:00
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

32,00

Over Casco Phil

Casco Phil is een Creatieve, Avontuurlijke, Sociaal-geëngageerde Culturele Organisatie uit België, geleid door Benjamin Haemhouts. Het orkest biedt een dynamische mix van prachtige klassieke stukken.

Opgericht in 2008 als de 'Belgische Kamerfilharmonie', koos artistiek leider Benjamin Haemhouts voor een kerngroep van zo'n 35 musici, flexibel aanpasbaar per project. De missie van Casco Phil gaat verder dan traditionele orkestrale concepten. Naast het versterken van het klassieke repertoire omarmt het ook unieke en grensverleggende projecten. Als een ware 'muziekwerkplaats' overstijgt Casco Phil conventies en moedigt het experimenten aan in diverse kunstvormen. Creativiteit staat centraal, waarbij de artistieke visie leidend is en de vorm zich daaraan aanpast en versterkend werkt. Het doorbreken van traditionele orkeststructuren stimuleert en bevordert creativiteit.

Een belangrijk aspect van Casco Phil is het ondersteunen van jong compositietalent. Elk seizoen staan één of meerdere wereldpremières van Vlaamse componisten op het programma. Getalenteerde solisten uit eigen land krijgen een prominente rol, zoals prijswinnaars van de Koningin Elisabethwedstrijd Brussel, Yossif Ivanov en Liebrecht Vanbeckevoort, evenals Anneleen Lenaerts van de Wiener Philharmoniker en Annelien van Wauwe, winnaar van het ARD Concours München.

Casco Phil heeft succesvol samengewerkt met verschillende ensembles en dansgezelschappen, waaronder het Vlaams Radio Koor, het Kinderkoor van de Vlaamse Opera, en dansgezelschappen zoals die van Sidi Larbi Cherkaoui en Sharon Fridman.

De organisatie werkt toekomstgericht en heeft een sterke sociale missie. 'Publieksuitbreiding' en 'cultuur brengen voor alle lagen van de maatschappij' zijn geen loze woorden. Zo fungeert Casco Phil als een voedingsbodem voor cultuurbeleving, zelfs voor mensen die voor het eerst met klassieke muziek in aanraking komen.

www.cascophil.be

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!


Deel deze pagina: