Openingstijden
17 juni 2023 t/m 19 augustus 2023
Gesloten - Gaat 17 juni 2023 open om 13:00
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten

Over Boswachterspreekuur Zwaakse Weel

Heb jij een vraag over de Zeeuwse natuur waar je altijd al het antwoord op hebt willen weten? Of heb je een toffe waarneming gedaan maar kun je niet op de naam komen? Kom dan eens langs tijdens het boswachtersspreekuur en stel je vraag en kom in gesprek met de vrijwillig boswachter van Natuurmonumenten.

Tijdens het boswachterspreekuur kun je niet alleen terecht met je vragen, maar ook meer te weten komen over de prachtige natuur van de Zak van Zuid-Beveland. En is er de mogelijkheid om als ‘naaste’ buur op de koffie te komen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen die spelen in de Bevelandse natuur, maar ook het wonen en leven naast en met de natuur.

Picknickplaats temidden van fruitbomen
Bij mooi weer is de boswachter te vinden bij de picknickplaats van boerderij de Zwaakse Weel, die temidden ligt van een weelderige bloementuin, fruitbomen en een beleeftuin voor kinderen. De diversiteit aan bloemen en het afvallend fruit hebben bovendien een grote aantrekkingskracht op tal van vlinder en insecten soorten. En vanaf de picknickplaats kijk je uit over natuurgebied de Zwaakse Weel, waar zich met regelmaat bruine kiekendieven, groene spechten en hazen laten zien.

Koffie, thee en fris staan klaar. Tot dan!

Tips van de boswachter:

  • Combineer een bezoek aan de boswachter met een prachtige wandeling van 4,5 kilometer (optioneel te verlengen met nog eens 3,5 kilometer) door de Zwaakse Weel;
  • Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen. Kinderen kunnen tevens gebruik maken van het OERRR beleefpad;
  • Voor jong en oud zijn vlinder zoekkaarten beschikbaar. Vraag ernaar bij de boswachter.

Deel deze pagina: