Openingstijden
24 november 2022
Gesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over BOI AKIH

The Storyteller Moderne jazz en improvisatie

Storyteller vertelt een verhaal over een reis vol onverwachte ontmoetingen, in kleuren en klanken. BOI AKIH verweeft moderne jazz en geïmproviseerde muziek moeiteloos met folk tradities uit alle windstreken en creëert daarmee een onconventioneel en toch volkomen herkenbaar en toegankelijk eigen geluid. Akoestische klanken en elektronische soundscapes vermengen zich met het veelzijdige, warme stemgeluid van Monica Akihary, die soms in het Engels, soms in het Haruku, de bedreigde taal van het eiland van haar vader (Molukken/Indonesië/Melanesië) zingt. Zij is een bijzondere zangeres, die de luisteraar meteen in het hart raakt. 
Akihary en gitarist en componist Niels Brouwer, vormen samen BOI AKIH met de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis en de Guinese kora speler Sekou Dioubate. Deze spelers mengen weer nieuwe stijlen en tradities door de muziek. Zo ontstaat een boeiende integratie van muzikale invloeden.

De vier muzikanten roepen een wereld op waar grenzen oplossen en afstanden tussen plekken, tijden en tradities, niet lijken te bestaan. 


Deel deze pagina: