Openingstijden
11 oktober 2023 t/m 15 november 2023
Gesloten - Gaat 11 oktober 2023 open om 09:00
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten

Over Strandexpeditie Het Groene Strand Oranjezon

Het Groene Strand bij Oranjezon is een uniek natuurgebied vol bijzondere dieren en planten die alleen op het strand te vinden zijn. Enthousiaste gastheren van Rotary Club Walcheren laten tijdens deze expeditie zien welke dieren en planten op het strand leven. Tegelijkertijd ruimen we het strand op.

Tijdens het schoonmaken laten we natuurlijk materiaal liggen terwijl we menselijk afval opruimen. De natuurlijke materialen zitten vol voedsel en zijn belangrijk voor vogels die op het strand leven en broeden. Door deel te nemen aan de strandexpeditie help je mee om de natuur weer een plekje te geven op het strand terwijl je ook wat leert over het leven op het strand en de effecten van vervuiling. 

Deelname aan deze unieke strandexpeditie is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel een plekje via: Strandexpeditie Het Groene Strand Oranjezon. Hou de dag van tevoren het weer en je mailbox goed in de gaten, het kan zijn dat bij extreem weer de strandexpeditie wordt uitgesteld. Voor vragen kun je contact opnemen met walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl

De strandexpedities duren van 9:00 uur tot 12:00 uur. Voor de expeditie spreken we af bij Strandwachtpost Oostkapelle tegenover strandpaviljoen de Piraat. Vanaf de parkeerplaats is dat ongeveer 10 minuten lopen. Zorg voor goede schoenen, eventueel wind- en regenkleding of zonbescherming, water en iets te eten.


Deel deze pagina: