Openingstijden
25 maart 2023
Gesloten - Gaat zaterdag open om 20:15
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdag20:15 -
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten

Over Bas Birker – In Blijde Verachting

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

‘In blijde verachting’ is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat. Een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij jou eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

Op tournee vanaf maart 2023
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Pers over ‘Je Moeder!’, de vorige zaalshow van Bas Birker
• “Je Moeder! Is grappig, scherp en slim” (**** Focus Knack)
• “Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg. (...) “Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.” (**** De Standaard)
• “Topklasse” (Gazet van Antwerpen)


Deel deze pagina: