Openingstijden
21 november 2022
Gesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Over Amsterdam Sinfonietta & Dance Collectief

In deze voorstelling met explosieve strijkersmuziek en acrobatische dans verkennen Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collectief het universele thema van teloorgang en wedergeboorte. Als speciaal decor en ruimte is gekozen voor het Industrieel Museum Zeeland waar een constructie opgebouwd wordt van 15x10x10 meter voor dansers en strijkersensemble.

Candida Thompson, leiding & viool ISH Dance Collective Marco Gerris, choreografie

In 2022 is het precies honderd jaar geleden dat T.S. Eliot zijn legendarische gedicht The Waste Land schreef. In misschien wel het beste gedicht ooit toont Eliot een wereld die aan duigen ligt. In The Waste Land heerst dwang niet liefde, indoctrinatie niet ontplooiing, gezag niet beleving. Waar kun je dan heen, is er nog hoop? Achmed Shamlou, een van de grootste Iraanse dichters uit de 20e eeuw, schetst decennia later vanuit een heel andere cultuur en geschiedenis eenzelfde beeld. 

Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh is de verbindende schakel tussen beide dichters, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Max Richter en Rik Ronner. De dans breekt bijna letterlijk de ruimte uit, met explosieve stukken choreografie dichtbij de grond en poëtische gedeeltes zwevend tegen de muren en het plafond. Het Barre Land is een voorstelling waarin dansers en musici met uiteenlopende muziekstijlen en dansvormen elkaar uitdagen om de grenzen van hun eigen gebied te verleggen.

www.festival-zvl.nl


Deel deze pagina: