Openingstijden
16 september 2022
Gesloten - Gaat 16 september 2022 open om 20:30
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
woensdagGesloten

Over Alex Roeka

‘Nieuwe dromen’  

En ineens word je door nieuwe dromen,
Uit je sluimer opgepord.
Je ziet pas wat er achter glinstert,
Als het kasteel is ingestort.


In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Nieuwe dromen’ zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden en het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd. Ofwel: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’ Luister bijvoorbeeld eens naar ‘Ik rommel maar wat in het rond’.

Alex Roeka: zang, gitaar
Reyer Zwart: gitaar, bas, piano, lapsteel, banjo
Jeroen Kleijn: drums, percussie

Eind februari 2022 is ook het album en boek ‘Nieuwe dromen’ verschenen. De pers over dat album: 
‘Beschouwend, relativerend, ontroerend, lichtvoetig en allemaal even Roeka’ - Lust for Life (5 sterren)
‘Als je album na album je oeuvre vergroot met steeds een nieuwe release op een zelfde hoog niveau én zo’n constante waarde bent met je teksten, met je muziek, waarmee je mensen weet te raken, weet te ontroeren en het op jouw manier weet te doen, dan is je muziek van grote klasse’ - Written in Music (4,5 sterren) 
‘Opnieuw verrast de man met dat donkere, vibrerende stemgeluid met teksten over de hemel en hel van de liefde, rust vinden, denken aan vrienden die misschien geen vrienden waren en de mens die bezig is in rap tempo zijn eigen leefwereld te vernietigen’ - OOR

En over zijn vorige programma ‘Rauwe genade’ schreef het Dagblad van het Noorden (5 sterren): ‘Zo maak je een perfecte avond en trek je overal in het land volle zalen. Alex Roeka is Alex Roeka, onmiddellijk herkenbaar, en tekstueel misschien wel de beste van allemaal. Ga dat zien, hoor hem aan.’  Daar hebben wij niets aan toe te voegen!


Deel deze pagina: