Openingstijden
30 oktober 2024
Gesloten - Gaat 30 oktober 2024 open om 20:00
woensdagGesloten
donderdagGesloten
vrijdagGesloten
zaterdagGesloten
zondagGesloten
maandagGesloten
dinsdagGesloten
Prijzen

Vanaf prijs

12,00

Over Abe Partridge

Abe Partridge komt uit Mobile, Alabama en voordat zijn muzikale carrière startte was hij predikant en militair in oorlogstijd. Zoals Abe is er geen tweede, zoveel is zeker. Hij is een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House. 

Inmiddels heeft hij een reputatie opgebouwd met zijn songs en optredens die tegelijkertijd ontroerend, gepassioneerd en komisch zijn.

Abe is meer dan een muzikant, voormalig predikant en oorlogsveteraan. Zo kent hij als beeldend kunstenaar ook steeds meer succes, hij ontwierp albumhoezen voor onder andere Charlie Parr en Tyler Childers en zijn werk hangt bij vele liefhebbers over de hele wereld tegen de muur. Daarnaast heeft hij een veel beluisterde podcastserie gemaakt, waarin hij aandacht geeft aan niet eerder gedocumenteerde muziek die wordt gespeeld tijdens religieuze rituelen in kerken in de Amerikaanse Appalachen. Hier wordt - serpent handling - gepraktiseerd. Abe gaat tijdens de podcastserie op zoektocht door dit aparte, bijzondere ritueel met de vraag "What makes this music so special?"


Deel deze pagina: