Opening hours
1 June 2024
Closed - Opens 1 June 2024 at 13:30
MondayClosed
TuesdayClosed
WednesdayClosed
ThursdayClosed
FridayClosed
SaturdayClosed
SundayClosed

About Smakelijke wandeling Zwaakse Weel

Ga mee op ontdekkingstocht in natuurgebied de Zwaakse Weel en maak kennis met de smaken van het gebied tijdens een proeverij.

Vlak bij Goes ligt de Zwaakse Weel. Tijdens een 2 uur durende wandeling door dit natuurgebied ontdek je de Zeeuwse natuur met de oude kreekrest de Zwake, akkertjes die op ouderwetse manier worden bewerkt met Zeeuwse trekpaarden en een hoogstamboomgaard waar je in het najaar fruit kunt plukken. Kom wandelen, ontdek de vlinders op het Vlinderbelevingspad. De Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Vergaap je aan de vogelrijkdom en spot bijzondere soorten als de bruine kiekendief, steenuil en groene specht.

Bij terugkomst wacht een heerlijke proeverij met verse producten uit de natuur. Proef de diversiteit aan smaken en laat je verrassen tijdens een culinaire ontdekkingsreis van Zeeuwse bodem.

Tip van de boswachter:

  • Neem een verrekijker mee om vogels te spotten;
  • Neem regenkleding mee;
  • Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. We lasten alleen af bij extreme weersomstandigheden als zware storm, onweer of extreme hitte;
  • Controleer jezelf na afloop op teken. Een lange broek beschermt beter dan een korte broek;
  • We starten en eindigen bij het informatiepunt Zwaakse Weel waar toiletvoorziening aanwezig is;

Share this page: