Startpage Events Ad Vanderveen Quartet
Availabilty
8 Jan 2022

No times available

Prices

Not applicable

About Ad Vanderveen Quartet

Nieuwjaarsconcert!   Na anderhalf jaar van overwegend thuis musiceren, schrijven en het opnemen van 2 albums, met af en toe een speciaal-formaat optreden tussendoor, leek onze wereld weer een beetje open te gaan in de zomer van 2021.

Op 4 juli gingen we erop uit om 2 shows van elk 2 sets te spelen voor een telkens wisselend publiek in Tivoli/Vredenburg, Utrecht – in Hertz, een concertzaal die akoestisch speciaal ontworpen is voor klassieke kamermuziek.

Het Quartet, bestaande uit: Kersten de Ligny: zang, autoharp, percussie / Timon van Heerdt: bas, zang / Jan Erik Hoeve: pedal steel en banjo en Ad Vanderveen: zang,  gitaar, mandola, harmonica, speelde in een intieme setting voor 50 man per keer.

Het was als een release, on-routineus en spannend en er was bovendien veel nieuw repertoire te spelen van  o.a. de actuele Cd die toepasselijk ‘Release’ als titel heeft. Het was duidelijk voelbaar dat er niets gaat boven spelen en muziek delen met een live publiek.

Er werd ook een opname gemaakt op de klassieke manier, met alleen de zaal microfoons die de zaal ambience opnamen en geen individuele close-micing, behalve een licht doorversterkt podiumgeluid. 
Daarvan is een limited edition bootleg CD gemaakt getiteld ‘Concert Registration’ met daarop het gehele repertoire dat die dag gespeeld is. We hopen de dat het een welkome toevoeging is op het bestaande oeuvre in tijden van schaarse live muziek beleving.

In De Wegwijzer maken we er een nieuwjaarsconcert van!